Sivut

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ellin croissantit



Olen jo pitkään suunnitellut ja empinyt oikeiden croissanttien eli voisarvien tekoa. Nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja luin melko monta ohjetta, joista valitsin yhden, jonka kerrotaan olevan erään ranskalaisen leipomon oma ohje. 

Niin tai näin, mutta tulokseen olen vähintäänkin tyytyväinen! Ja siihen myös, että kykenin noudattamaan melko monivaiheista ohjetta likimain pilkulleen. 



 Valmistin taikinan maanantai-iltana. Tiistaina kaulitsin taikinaa niin, että taikinaan muodostui 27 kerrosta. Ja tänään muotoilin ja paistoin croissantit reilun kahden tunnin kohotuksen ja kaksinkertaisen voitelun jälkeen.


Kyllä kannatti! Kokeile sinäkin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti