Sivut

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Perunalepuskat


Nyt kun on isovanhempien perinneherkut nostettu ns. pöydälle, oli aika tehdä niistä ehkä herkuinpia, perunalepuskoja. Nämä suolaiset leipäset ovat olleet lapsuuden herkkujani, mutta myös olen niitä itse tehnyt koko aikuisikäni.


Taikina on helppo ja todella nopea tehdä (jos perunamuusi löytyy valmiina). Meillä jää perunamuussia toisinaan yli, jolloin erittäin hyvä vaihtoehto sen uusiokäytölle on juuri nämä lepuskat. Muussin sekaan kananmuna, ohra ja/tai vehnäjauhoja, suolaa, vähän öljyä ja suolaa. Sekoitus ja taikina on valmista taputeltavaksi pellille. Kuuma uuni, 250 astetta, noin 10-15 minuuttia ja leipäset ovat valmiita. Itse tykkään vielä sipasta hieman voita rieskojen pinnalle heti uunista oton jälkeen.


Helteistä viikonloppua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti