Sivut

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Vappupiiraat! Mansikkaa, sitruunaa, ruiskukkaa ja vaniljaa.Pääsin ilokseni mukaan bloggaajia varten järjestettyyn iltaan Herkku ja Lahja Murenaan Saloon. Kyseinen paikka on minulle toki entuudestaan jo tuttu, mutta  mukava oli päästä kuulemaan liikkeen tuotevalikoimasta ja erityisesti tuotteiden takana olevia rohkeita yrittäjiä. Liikkeen valikoima on runsas ja liikkeestä löytyy paljon tuotteita, joihin ei muualla törmää.

Herkku ja Lahja Murenan omistaja Miina Laukkanen vinkkasi monenmoisia ideoita vappumenuuseen. Lisäksi hän antoi minulle testattavaksi yhden tuotteen, joka pääsikin tänään kokeiltavaksi.


Tuote, joka on tuulahdus elo-syyskuuta, eli kehäkukkaa ja kahden väristä ruiskukkaa kuivattuna ja kivasti pakattuna. Ensimmäinen ajatus oli, että koristeeksi juu, mutta entäs muuten? Haistelin ja maistelin kukkasia. Mietoja hajuja ja makuja, mutta samalla jotain teenomaista ja pitkään suussa viipyvää. Näistä kuivatuista kukkasista saisi varmasti hyviä makuja juomiin ja salaatteihin.

Päädyin kuitenkin turvalliseen ja helppoon, tuttuun vaihtoehtoon.

Tein murotaikinan, valmistin lemon curdin, vatkasin kerma-rahkaseoksen, jonka maustoin noin ruokalusikallisella kuivattuja kukkia sekä hitusella vaniljaa. Paistoin piirakkapohjat, levitin jäähtyneiden pohjien päälle ohuelti lemon curdia ja paksulti kermarahkaa. Hetken jääkaapissa olon jälkeen levitin kermarahkan päälle hieman hillottuja (hyytelösokerissa) mansikan palasia sekä pursotin rahkaa vielä koristeeksi. Kaiken kruunuksi ripottelin vielä kukkasia päälle purkista.Nämä piiraat nautitaan huomenna ystävien kesken vappujuhlissa. Itse tuskin olisin näihin osannut kukkasia etsiä tai kaivata, mutta kohtalona saadut kuivatut kesän niittykukat tekivätkin niistä erityiset, juuri kesäkauden avaukseen sopivat herkut!

Hilpeää Vappua!

ps. Mikäli tilaat www.herkkumurena.fi verkkokaupasta elokuun aikana, mainitse alennuskoodi SOKERILLA10, niin saat pienen (-10 %) alennuksen kertaostoksesta. Voit myös ostaa tuotteet verkkokaupasta ja noutaa Salon liikkeestä, säästäen näin postikulut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti