Sivut

maanantai 15. toukokuuta 2017

Porkkanakakkua tuorejuustokakulla ja omenapiirakalla

Mukavaa puuhaa on uusien leivontaohjeiden teko!


Sain pyynnön suunnitella jotain herkullista tulevan kesän juhliin. Suunnittelu alkoi ajatuksella, että hieman erilaista, mitä nyt on lehdissä ja mainoksissa näkynyt. Ei kuitenkaan mitään erikoista tai sellaista, minkä raaka-aineita on vaikea löytää.





Itse pidän paljon porkkanakakuista ja juustokakuista. Niiden kahden yhdistäminen tuntui luontevalta ja parin pohdinnan jälkeen päädyin tekemään porkkanakakun pohjaksi (voisi hyvin käyttää myös keksin muruja) sitruksisen täytteen ja päällisen vielä huolettomasti porkkanakakusta ja paistetuista omenoista.

Kakussa maistuvat porkkanakakun pehmeät, kanelin ja kardemumman maut, täytteen sitruuna ja vielä omenan pehmeys. Kinuskin määrällä voi jokainen leipuri itse määrittää sopivan makeuden.

Ei ehkä se maailman nopein kakku, mutta helppo ja erilainen.


Kiitos Virgino (http://www.virgino.fi/) mukavasta haasteesta ja loistavista öljyistä!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti