Sivut

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Keitinpiiraat kasvistäytteellä


Suvussamme on tehty perinteisesti ns. keitinpiiraita. Hiivataikinakuoreen liha-riisitäytettä ja kypsennys öljyssä uppopaistamalla. Em. herkujen perässä olen ajanut pitkiäkin matkoja, kun olen kuullut niitä leivottavan.


Nyt päätin kokeilla leipoa niitä itse! En tohtinut heti yrittää niitä oikeita ja alkuperäisiä, vaan tein erilaisen version. Näissä minun tekemissäni piiraissa taikinakuori prikulleen sama, mutta täyte aivan toinen. Tekemissäni piiraissa täytteessä on riisiä, keitettyä kananmunaa, keltaista ja punaista porkkanaa, sipulia, tuorejuustoa ja mausteita.



Olin itse tyytyväinen lopputulokseen. Ja tohdinkin viedä muutaman piknikevääksi ystävien pihamaalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti