Sivut

torstai 25. kesäkuuta 2015

Lehtorin marenkileivoksetYksi suosikkileivonnaiseni on marenki. Erityisesti ns. kuumamarenki eli italialainen marenki. Aina säännöllisen epäsäännöllisesti tulee tarve pyöräyttää valkuaisista ja sokerista tämä ihanan makea ja täydellisesti käsiteltävissä oleva ihanuus.

 
Kuumamarengissahan pursotettuja marenkeja ei tarvitse laittaa enää uuniin, vaan marenkien levätessä huoneenlämmössä ne kuivuvat itsestään suussa sulaviksi. Valmistuksen yhteydessä kananmuna kypsyy ja näin ollen marengit säilyvät vaikka kuinka kauan. 
 Valmistan aina melko suuren marenkitaikinan, josta riittää pursoteltavaa noin kolmen leivinpaperin verran. Tällä kertaa jaoin taikinan kahteen osaan, jotka värjäsin vaalean siniseksi ja punaiseksi. Pursotin perus tähtityllalla monta marenkikiekkoa, jotka saivat rauhassa kuivua pari päivää.Marinkikiekkojen kuivutta valmistin lime-kinuskitäytteen, jonka pursotin kiekolle ja laitoin toisen päälle. Vielä pyöräytin valmiin leivoksen täytereunan nompparelleissa ja niin olivat valmistuneet helpot ja kovin kesäiset marenkileivokset.


Ps. Nimensä saivat ystäväni uuden viran johdosta!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti