Sivut

torstai 26. helmikuuta 2015

Kanelipullan kolme muotoa


 Ekstemporeleivontaa. Eli niin alkoi paljon tehdä mieli tuoretta pullaa, että oli ryhdyttävä toimeen.

Tein puolen litran taikinan, johon käytin tilkan vaniljakastiketta ja loput maitoa. Taikinan hyvin kohottua jaoin taikinan kolmeen yhtä suureen osaan joista muotoilin kaikista kanelipullia.

Ensimmäiseen sain idean jokin aika sitten Pinterestistä. Eli taikina kaulitaan ohueksi levyksi, jonka päälle levitetään korvapuustimaisesti voita, sokeria ja kanelia. Sitten levy "suikaloidaan" pitkiksi suikaleiksi. Suikaleita aletaan pyörittämään spiraaliksi toinen toisen perään. Sitten vaan kohotus, voitelu ja raesokerit pintaan ja uuniin.   

Toiseksi tein kuten edellä, mutta rullasin kaneli-sokeri-voi levyn rullaksi (kuten korvapuusteissa), halkaisin kahtia pituussuunnassa ja kiersin suikaleet toistensa ympärille ja vielä kranssiksi.



Kolmas ja aina niin houkutteleva vaihtoehto bostonkakku. Tuttua ja helppoa. Tällä kertaa ei mitään hilloja välissä vaan pelkästään kanelia, sokeria ja voita.


Toinen ja kolmas pulla pääsivät ystävien kahvipöytään, ensimmäinen jäi omaan pakastimeen vieraita odottamaan.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti