Sivut

lauantai 7. helmikuuta 2015

Bagelit


Leivon kerran viikossa ruokaleipää, yleensä sämpylöitä. Tänään päätin kokeilla ihka ensimmäistä kertaa bageleita. Kameran ollessa käden ulottuvilla, otin myös muutaman vaihekuvan.



Ohje on aivan perushiivataikinan ohje, ilman öljyä. Tein 7 desilitran taikinan, eli bageleita tuli 20 kpl. Jauhoina käytin vain vehnäjauhoja. 


 Hiivataikinan kohotin huolella taikinana että pyöriteltynä.


Bagelit keitin siirappivedessä minuutti per puoli. Jonka jälkeen laitoin juustoraastetta ja seesaminsiemeniä päälle ja paistoin 225 asteisessa uunissa vartin.



 Bageleiden väliin sopisi monenlaiset herkut, mutta tänään bagelit syötiin tuorejuustolla, salaatilla, hunajamelonilla ja ilmakuivatulla kinkulla. 

Tulee varmasti tehtyä toistekin!





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti