Sivut

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lukupiiriläiset juhlivat!

Tänään viettivät kuusi naista lukupiirinsä 5-vuotissynttäreitä. Sain kutkuttavan kakkutilauksen ystävältäni, joka kuuluu tähän edeltä mainittuun kuusikkoon.

Sain siis täysin vapaat kädet kakun täytteiden ja ulkoasun suhteen. Ensimmäinen ajatus oli tietenkin kirjat, joita kakussa tuli olla muodossa jos jonkinmoisessa, tietenkin. Ja lopulta päädyinkin tekemään 2 kakkua kirjan muodossa ja ruusukkeen, jossa yhdessä luetut vuodet näkyvät. Alimman kirjan päädyssä näkyvät lukupiiriläisten etunimien kirjaimet.




Suklaisen kakkupohjan tein 6 munasta suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kakkupohjan halkasin, täytin suklaamoussella ja kuningatarhillolla. Kun kakkupohja oli hyytynyt rauhassa, halkasin kakun kahteen osaan, jotka molemmat päällystin karkkimassalla.

Kakut olivat yllättävän haastavat tehdä, kun ei moisista ollut mitään kokemusta tai tietoa entuudestaan. Kakkupohjan ja täytteen tulisi olla selkeästi jämäkämpää, jolloin kirjat olisivat olleet "ryhdikkäämpiä" ja ei niin luetun näköisiä. Siispä, seuraava kirjakakun tilaaja saa taas varmasti siistimmän lopputuksen nautittavakseen.

Iloisia hetkiä lukupiiriläisille seuraaville vuosille!

2 kommenttia :