Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Traktori ja kylpevä prinsessa





Ensimmäisenä on vuorossa Eeliksen syntymäpäiväkakku. Sankarin mielitiettyjä ovat monenmoiset koneet ja laitteet. Tämän kakun keskipisteeseen pääsivät traktori peräkärryineen. Kakun värimaailman toivottiin olevan jotain muutakin kuin sinistä. 











Kakun täytteistä toivottiin ei-niin-makeita. Myös mustikkaa toivottiin muodossa tai toisessa. Kakkupohja on perusvaalea ja ensimmäisessä kerroksessa on vaniljakreemi (vaniljakiisseli+kermavaahtoa+kreemiä) ja ohuelti mustikkahilloa. Toisessa kerroksessa on mustikkamoussea. Eli kovin mustikkainen kokonaisuus odottaa juhlaväkeä!







Kakun koristeet ovat pääosin sokerimassaa, jotta pysyisivät muodossaan. Kakun päällinen on karkkimassaa ja massan päällä vielä "hiekkana" digestive-keksimurua.

Paljon onnea Eelikselle!








Toisena yhtä mielekkäänä sunnuntaiaamun puhteena oli kakku ystävälle, jonka kylpyhuonemaailma on kokenut varsinaisen muodonmuutoksen!

Ystäväni toivoi kakussa näkyvän nimenomaan kylpyhuoneen tavalla tai toisella. Siinäpä olikin sitten miettimistä. Lopulta päädyin melko yksinkertaiseen vaihtoehtoon yrittäen ottaa huomioon nimenomaisen kylpyhuoneen persoonallisuuden... Ainakin kakun pilkut ovat samanlaiset kuin uuden kylpyhuoneen suihkuverhossa.






Kakusta toivottiin suklaista. Ja sellainen siitä sitten todella tulikin. Pohja on ekstrasuklainen, välissä suklaarouheen lisäksi lemon curdia ja tiramisutäytettä. Kakun täyte on varmasti enemmän aikuiseen makuun, mutta omasta mielestäni ehkä paras ikinä tekemäni täyte.












Kakun päällä loikoileva arjen prinsessa on muotoiltu pääosin sokerimassasta. Lisäksi suuren suuren siivon ja päänvaivan aiheuttanut "vesi" ammeessa on tehty Bilar-vaahtokarkeista. En suosittele tätä menetelmää kenellekään! Sulatin mikrossa vaahtokarkit venyväksi vaahdoksi, jonka sitten värjäsin ja levittelin ammeen pohjalle (lue: pöydälle, mikroaaltouunin seinille, patalappuihin ym.). Vaahtokylvyn vaahtoja esittää helmiäisnompparellit. Prinsessan muotoilu oli kakinpuolin uutta ja opettavaista ja tietysti mukavaa!

Toivottavasti lukupiiri nauttii myös kakusta!


3 kommenttia :

  1. Kyllä vain lukupiiri nautti! Aivan ihana kakku! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tuo hiekka traktorikakun päällä on hieno idea. Se tuo kakun muotoihin hienoa kontrastia.

    VastaaPoista
  3. Nonparellit sopivat hienosti kylpyvaahdoksi. Nauttivan näköinen kylpijäkin. :)

    VastaaPoista