Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Kolmen marjan tortut


Mansikoita, kirsikoita ja vadelmia!

Murotaikinapohjan päällä ohuelti lime curdia, vadelma-valkosuklaamoussea pursotettuna ja päällä mansikoita ja kirsikoita. Lisäksi pari siivua appelsiinia ja muutama mintun lehti.




 Kesän makuja ja värejä!

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuksen kuningatarwienerit



Juhannusaattona herkutellaan mm. wienereillä, jotka ovat saaneet vaniljakreemin päälle mustikoita, mansikoita ja metsämansikoita. Wienereiden taikinan tein lähes croissanttitaikinan ohjeella. Eli ensimmäisenä päivänä taikina, toisena kaulitaan useampaan kertaan ja kolmantena päivänä muotoillaan, kohotetaan ja paistetaan. Wienereiden pohjalta löytyy mantelimassakreemiä.





 Ihanaa keskikesän juhlaa!



keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Voikkaan mummon pikkuleivät


Minun isoäitini Voikkaalta tarjosi vierailuillamme monesti näitä hillosilmäisiä pikkuleipiä. En muista oliko hän itse ne leiponut vaiko leipomosta ostanut, mutta niiden maku on jäänyt muistiin pysyvästi.

Kyseessä on siis pursotettavat murotaikinaiset pikkuleivät, jotka saavat pienen mansikkahillosilmän päällensä ennen uuniin menoa.


Tänään näitä syntyi noin 150 kpl. Juhannuspikkuleipiä, Voikkaan mummon pikkuleipiä.


sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ellisokerilla pop up -puoti


Yksi haave on toteutunut! Perustin pienimuotoisen pop up leipomon ystävilleni. Tässä kuvasatoa tarjollaolleista leipomuksista.



Wienertaikinasta mansikka-vaniljawienereitä. Alla mantelimassa-voikreemiä, päällä vaniljakreemiä, mantelilastuja ja mansikoita.


 Croissantteja


Macaroneja minttusuklaalla ja salmiakki-limetäytteellä.


ja tietysti kristallipullia!

Kiitos tuhannesti kaikille puodissa käyneille! 

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Urhon jäätelökakku


Esikoisen nimipäivää vietettiin ystävien kanssa ja toki nyt jonkun sortin kakku piti olla. Sankari toivoi jäätelökakkua ja näin pääsinkin testaamaan näkemääni ideaa käytännössä.


Tämän jäätelökakun idea on silikoninen kakkuvuoka, joka voidellaan sulatetulla suklaalla ja täytetään jäätelöllä. Minä laitoin valkoista suklaata ja sisälle toivomusten mukaisesti kaupan valmista lakritsijäätelöä. Vielä pohjaksi, eli vuokaan päällimmäiseksi kaurakeksejä, joista osan murustelin vielä tarjolle laiton yhteydessä kakun ympärille.

Tein kakun pakastimeen edellisenä päivänä.


Idean kakkuun sain Pullahiiren blogista (http://www.pullahiiri.com).


Todella helppo ja takuuvarma idea vaikka lastenjuhlille!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Raparperi-omena-mascarponekakku


Olen olllut vallan huono keksimään raparperistä mitään maukasta leivonnaista. Nyt jälleen kerran yritin keksiä jotakin sellaista, jossa itse hyväksyisin raparperin.



Päädyin kahvikakkutyyppiseen taikinaan, jonka päälle levitin mascarpone-kananmuna-sokeriseosta, voissa paistettuja raparperin paloja sekä sokeroimatonta omenasosetta. Puolivälissä paistoa ripottelin jauho-sokeri-voiseosta (hiekkamaista) kakun päälle tuomaan vähän rouheutta.


Tämä kakku syötiin lämpöisenä takapihalla ystävien kera.

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vadelmaiset minttusuklaamacaronit


Harjoittelu auttaa tässä jos missä! Macaronit vaativat selkeästi muutaman harjoittelukerran, jonka jälkeen valmistaminen tuntuu jo ihan helpolta.



Tällä kertaa tein lapsuuden kodissa nämä minttusuklaalla täytetyt macaronit.


Kaunis piha on loistava kuvausympäristö myös leivonnaisten kuvaamiseen.



Lomaterkuin
Elina

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Ylioppilaskakut neitokaiselle



Vielä yhdet ylioppilaskakut! Näiden kakkujen sisältä löytyvät valkosuklaa-nougatmousset sekä passion-sitrusmousset. Lisäksi ohuelti lemon curdia.



Kakut on päällystetty kreemillä ja sankarin toiveesta kreemi jätettiin rouheammin siloittelematta. Koristeet juhlaväki laittaa paikan päällä.


Ihanaa juhlapäivää E!

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Ylioppilaan hedelmäiset kakut


Ystäväni poika juhlii huomenna ylioppilaaksi tuloaan. Juhliin toivottiin kakkua, jossa olisi ainakin mascarponea ja limeä, päällä kreemiä ja tummaa suklaata. Loppu jäi minun päätettäväkseni.




Tein neljä suurta kakkua, joissa on vaaleat kakkupohjat, lime-mascarponetäytettä sekä passion-sitrustäytettä. Lisäksi ohuelti lemon curdia.


Koristelussa käytin monenmoisia herkkuja. Mm. viikunaa, kumkvattia, limeä, erilaisia jugurttinameja ja sitruunamelissaa.

Onnittelut Sankarille!

torstai 2. kesäkuuta 2016

Ylioppilaan hattukakut


Työkaverini juhlii lauantaina poikansa ylioppilasjuhlia. Sain ilokseni tehdä juhliin kaksi teemaan sopivaa kakkua. Pyyntönä oli ylioppilaslakin malliset kakut.



Täytteenä tällä kertaa passion-mango-sitrusmoussea sekä toisessa kakun välissä valkosuklaa-nougatmoussea.

Suurenmoista juhlapäivää koko juhlaväelle!