Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Sokerimunkki ja sen serkut!


Tänään juhlitaan vappua! Kokoonnumme naapuruston eli ystävien kanssa saman pitkän pöydän ääreen. Nautitaan ihanasta ilmasta, loistavasta seurasta, hilpeistä seurapeleistä ja erityisesti vapun herkuista!


Minä varasin nyyttärilistalta tietenkin munkit ja simat. Päädyin perusmunkkeihin ja donitseihin. Tein erilaisia kuorrutuksia, jotta jokaiselle löytyisi mieluinen maku. Siman tein perinteisellä ohjeella, ihan hieman varioiden. Lisäsin parin passionhedelmän hedelmälihan siman joukkoon, kenties vähän makua tuomaan.



Donitseja löytyy sokerikanelisina sekä kinuskikuorrutteella. Munkit löytyvät hopeatoffee-, pomada- ja sokerikuorrutteisena. Yhteensä leivonnaisia syntyi 62 kappaletta.

Se on vappu nyt! 

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Vappupiiraat! Mansikkaa, sitruunaa, ruiskukkaa ja vaniljaa.



Pääsin ilokseni mukaan bloggaajia varten järjestettyyn iltaan Herkku ja Lahja Murenaan Saloon. Kyseinen paikka on minulle toki entuudestaan jo tuttu, mutta  mukava oli päästä kuulemaan liikkeen tuotevalikoimasta ja erityisesti tuotteiden takana olevia rohkeita yrittäjiä. Liikkeen valikoima on runsas ja liikkeestä löytyy paljon tuotteita, joihin ei muualla törmää.

Herkku ja Lahja Murenan omistaja Miina Laukkanen vinkkasi monenmoisia ideoita vappumenuuseen. Lisäksi hän antoi minulle testattavaksi yhden tuotteen, joka pääsikin tänään kokeiltavaksi.


Tuote, joka on tuulahdus elo-syyskuuta, eli kehäkukkaa ja kahden väristä ruiskukkaa kuivattuna ja kivasti pakattuna. Ensimmäinen ajatus oli, että koristeeksi juu, mutta entäs muuten? Haistelin ja maistelin kukkasia. Mietoja hajuja ja makuja, mutta samalla jotain teenomaista ja pitkään suussa viipyvää. Näistä kuivatuista kukkasista saisi varmasti hyviä makuja juomiin ja salaatteihin.

Päädyin kuitenkin turvalliseen ja helppoon, tuttuun vaihtoehtoon.





Tein murotaikinan, valmistin lemon curdin, vatkasin kerma-rahkaseoksen, jonka maustoin noin ruokalusikallisella kuivattuja kukkia sekä hitusella vaniljaa. Paistoin piirakkapohjat, levitin jäähtyneiden pohjien päälle ohuelti lemon curdia ja paksulti kermarahkaa. Hetken jääkaapissa olon jälkeen levitin kermarahkan päälle hieman hillottuja (hyytelösokerissa) mansikan palasia sekä pursotin rahkaa vielä koristeeksi. Kaiken kruunuksi ripottelin vielä kukkasia päälle purkista.



Nämä piiraat nautitaan huomenna ystävien kesken vappujuhlissa. Itse tuskin olisin näihin osannut kukkasia etsiä tai kaivata, mutta kohtalona saadut kuivatut kesän niittykukat tekivätkin niistä erityiset, juuri kesäkauden avaukseen sopivat herkut!

Hilpeää Vappua!

ps. Mikäli tilaat www.herkkumurena.fi verkkokaupasta elokuun aikana, mainitse alennuskoodi SOKERILLA10, niin saat pienen (-10 %) alennuksen kertaostoksesta. Voit myös ostaa tuotteet verkkokaupasta ja noutaa Salon liikkeestä, säästäen näin postikulut.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kuningatarbostonit


Sunnuntai-illanleivontaa muutamalle ystävälle kiitokseksi...


Pullabostonit saivat täytteeksi vaniljakreemiä, mustikoita ja vadelmia. Kohotuksen jälkeen ripottelin päälle muruseosta.



Loistavaa huhtikuun viimeistä viikkoa!

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Vauvakutsut!


Ihana ystäväni saa lähiviikkoina toisen lapsen. Hänen pienokaistaan päästiin etukäteen fiilistelemään vauvakutsujen merkeissä.


7 aikuista ja mukavaa ohjelmaa ja jonkun verran syötävää.





 Onnellista loppuodotusta Henna! 

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Vauvakutsujen kakku


Kymmenen hengen baby shower kakku tulevan poikasen kunniaksi. Ihana pyyntö ja täysin vapaat kädet kakun suhteen.


Päädyin kokeilemaan kynäruiskuani. Täysin valkoiselle sokerimassakuorrutteelle ruiskuttelin eri sinisen sävyjä, mustaa ja hopeaa. Lopputulos on melko voimakkaan ja syvän sininen. Lisäksi sokerimassakukkia, vauva ja keltaista tomuväriä.

Ihania juhlia tulevan äidin kunniaksi!

torstai 7. huhtikuuta 2016

Vadelma-mustikkatorttu


Tänään aamulla tein vanhemmilleni murumarjatortun. Oman pihan vadelmat ja äitini poimimat mustikat. Kylkiäisinä vaniljajäätelöä.




maanantai 4. huhtikuuta 2016

Hapanjuureen leipää


Pitkään pitänyt testata ns. hapanjuuren eli raskin tekoa. Nyt oli selvästi sen aika!




Päädyin näin ensikertalaisena perinteiseen vehnäleipään, johon lisäsin seesamin- ja auringonkukansiemeniä sekä taikinaan että leivän päälle. Jauhoista osa on Tienhaaran myllyn ihania vehnäjauhoja.

Taikinan valmistus tuntui yksinkertaiselta joskin aikaa vievältä. Varmasti teen toistekin!