Sivut

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kahvipöytä ja 20 vierasta



Jo perinteisiä Pomp de lux- lastenvaatekutstuja vietettiin tänään meillä. Pientä syötävää on aina tarpeen tarjota, joten päädyin tällä kertaa seuraaviin

Suolaisena tarjottavana oli pieniä piiraita lehtitaikinan päälle kasattuna. Täytteenä freesattua ja pestolla maustettua sipulia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, vuohenjuustoa ja uunista tulon jälkeen parman kinkkua. Koristeena herneen versoja.

Makeana kermakakkua sitruunaisella täytteellä. Minulle uusi pursotusmalli, vaikka todella paljon käytetty ja nähty malli onkin. Ja helppo!




Suklaamuffinssikokoelma kolmella eri kuorrutuksella.





Olipas mukava iltapäivä, oikeastaan koko viikonloppu. Pelkkää juhlaa!

lauantai 27. helmikuuta 2016

Neljä veen juhlat!



Tänään juhlimme esikoistamme yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa. Sankarin toiveesta juhlien tarjottavat olivat seuraavat


Cocktailtikkuja. Alla aamulla leivottua focacciaa, päällä lihapullia, juustoa ja vesimelonia.




Star Wars kakkua. Tarkat ohjeet koristeluun tulivat myös, joita yritin toteuttaa minkä osasin.



Brita kakku hedelmämoussella.

Lisäksi oli piparit nimikoimassa lasten istumapaikat sekä aiemmin tekemäni m&m-keksit.
Plus lisäksi äiti päätti tehdä paahdettua perunasalaattia.


ONNEA Rakas!

perjantai 26. helmikuuta 2016

Freesiaa, nugaata ja mustikkaa!


Tein ystävälleni kakun. Hän juhlii 50-vuotissynttäreitään tulevina viikkoina. Hän antoi minulle täysin vapaat kädet kakun suhteen ja yritinkin miettiä hänelle sopivia juttuja kakkuun.




 Päädyin täytekakkuun, jonka kuorrutin kerma-tuorejuustovaahdolla, täytin nougat- ja mustikka-valkosuklaamousseilla. Ihan ohuelti lime curdia ja kostutukset maidolla.


Koristeluihin halusin aitoja kukkasia ja väreiksi jotain muuta kuin valkoista, Värikäs ja ihana persoona ansaitsi väriä myös kakkuun.

Tuhannesti onnea vielä T.!

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Party-cookies!


Tulevana viikonloppuna meillä juhlitaan hirmuisesti! Valmistelut omiin tarjoiluihin sekä ystäville luvattuihin kakkuihin on alkanut, eikä millä tahansa vaan jo vuosia pinnalla olleilla m&m-kekseillä.



Nämä suklaakeksit saavat viimeisen silauksensa suklaakarkeilla, joista tuleekin varsin mukavasti väriä ja lapsekasta mieltä.

Nyt äkkiä piparit piiloon, että jää myös lauantaiksi pari... 

lauantai 20. helmikuuta 2016

Peli-illan focacciat



Peli-illan eväiksi tein kahdenlaisella täytteellä focaccialeipäsiä. Loisto ohje focaccia taikinaan löytyy Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua.





 Käytin pisaratomaattien kanssa kuivattua timjamia ja runsaasti parmesania. Ja toisissa leipäsissä punasipulia ja parmesania.


Nämä ovat aina niin herkkuja!

lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän leivokset



Nämä ystävänpäivän leivokset syntyivät red velvet kakun pohjapalasta, itsetehdystä vanilja-marenkijäätelöstä ja kermavaahdosta. Koristelussa punaisia irtokarkkeja.


Painelin murustettua kakkupohjaa silikonisten leivosvuokien pohjalle, kaadoin päälle jäätelömassaa ja taputtelin vielä kakkupohjan muruja pinnalle. Laitoin leivokset pakastimeen useammaksi päiväksi ja tänään pikainen koristelu ennen herkuttelua.




Ihanaa ystävänpäivää! 

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Red velvet nelkytveelle


Red velvet kakku kiitos. Selkeä tilaus ystäväpariskunnalta. Tässä sitä nyt sitten olisi. Suuri kakku (30:lle) melko tuhtia syömistä.



Koristelin perinteisen amerikkalaisen kakun värikkäästi, mikä ei kyllä ihan tyypillistä taida tällä kakulle olla.

Onnea vielä M!