Sivut

tiistai 26. tammikuuta 2016

Laskiaisen herkkupullat


Nämä herkut eivät esittelyjä kaipaa! Ja ovat ajankohdasta riippumatta aina yhtä herkkuja, ja meillä aina mansikkahillolla!





 Nam!

maanantai 25. tammikuuta 2016

New Yorkin juustokakku



New Yorkin juustokakku. Aina yhtä herkku!



sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Purjevene kolmeveelle


Sain ihanan pyynnön naapuriltani, nimittäin tehdä heidän kolmeveellensä purjeveneteemaisen syntymäpäiväkakun.





Kakkuun toivottiin suklaapohjaa, suklaamoussea ja hilloa. Lisäksi tein ominpäin kakkuun ohuelti metsämarjamousseraidan. Kakun päällinen tuttua sokerimassaa ja koristeet kukkamassasta.

Onnea vielä ihana Aaro!

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lumikuningattaren marenkitorttu


Tämä gluteeniton marenkitorttu syntyi oheistuotteena tehdessäni täytekakkua. Täytekakun täytettä, suklaamoussea jäi reippaasti yli, joten päätin hyödyntää sen johonkin. Nopea ja vähän erilainen kääretorttu syntyy kananmunan valkuaisista ja sokerista, niin ja mantelilastuista. Muuta ei tarvita.
Välissä lisäksi kuningatarhilloa.


Upeaa pakkaspäivää toivotellen
Elli

torstai 14. tammikuuta 2016

Runebergit kuningattaren tapaan


On taas tullut yksi suosikkisesonkiajoistani, nimittäin Runebergin päivä lähestyy. Parasta lienee tuon päivän lähettyvillä nautitut Runebergin tortut.






Otin hieman varaslähtöä ja testasin itselleni uutta ohjetta, joka oli kuitenkin hyvin perinteinen eikä mitään suurta muutosta klassiseen torttuohjeeseen tullut. Näissä tortuissa on kardemummaa, kaurakeksimuruja, mantelirouhetta sekä perusmuutaineet, mutta ei varsinaista kostutusta. Ehkäpä seuraavan version kostutan kevyesti. Hillona tällä kertaa kuningatarhillo.


ps. Ostin taannoiselta Rooman reissulta silikonisen vuoan (12 syvennystä), jossa olikin loistava paistaa nämä suomalaiset perinneleivonnaiset.


keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Täytetty minttusuklaamudcake


Tämä kakku syntyi puoli vahingossa. Tein mutakakun, joka ei oikein miellyttänyt silmääni, joten leikkasin sen veitsellä pienen pieniksi paloiksi. Ihanan kosteasta mutakakusta syntyi pohja ja päällinen. Väliin tein minttusuklaamoussea ja päälle suklaakuorrutteen.



Koristeena itsetehtyjä marenkeja, espanjalaisia vadelmia sekä suklaanameja kultahileellä ja ilman.

Tämän kakun söivät työkaverini.


lauantai 2. tammikuuta 2016

Kuningattaren marenkikakku


Vuoden ensimmäinen kakku. Suklainen kakkupohja sai väliinsä vaniljakermaa ja kuningatarhilloa. Päälle tein kuumamarenkia, jonka vielä tohottelin kauniiksi. Koristeet sokerimassaa.






Onnea vuodelle 2016!