Sivut

lauantai 31. lokakuuta 2015

Pöö! Halloweenkemut


Tänään sain ilokseni emännöidä lähes 30:lle halloweenjuhlia. Paljon lapsia ja heidän vanhempiaan.

Illan ohjelmaan kuului herkuttelun lisäksi mm. metsäretki taskulamppujen kanssa sekä pinjata.

Menu oli tällä kertaa melko lyhyt ja helppotekoinen. Olin lupaillut kakkuja sinne ja tänne, joten vähän jouduin tinkimään menuun haasteellisuudesta.

Suolaisena osuutena toimivat hot dogit. Leivoin 50 vehnäsämpylää, paistoin samanverran nakkeja, paistelin sipulia ja varasin kastikkeita yms. Lisäksi pop corneja, juustonaksuja kera pienten raidallisten marenkien.

Makeat tarjottavat olivat munkit valkosuklaa-lakritsikoristeluilla sekä hedelmäinen täytekakku.


Munkit tein kristallipullataikinaan. Osan munkeista kierittelin vain sirosokerissa, osan koristelin lakritsiraidoidoilla ja loput kuorrutin oranssiksi värjätyllä valkosuklaalla. Viimeinen silaus vielä kultapurkista.




Kakussa oli vaalea kakkupohja, jonka toisessa välissä suklaamousse ja toisessa hedelmäinen mousse. Kerrosten välissä ohuelti lemon curdia.

Kiitos vieraat, olipa mukavaa!

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hurmaaja Samin kakut ja pikkuleivät

Tänään on ystäni kuopus saanut ehkä maailman parhaan nimen!


Sain kunnian leipoa nuoren miehen suureen juhlaan tarjottavia. Tummasuklaa-metsämarjatäytekakkua, lihaisia voileipäkakkuja ja koristeltuja pikkuleipiä.




Pikkuleipiin toivottiin sinistä sävyä, pienen jalkapohjan muotoa ja tekstiä. Tällä kertaa päädyin vain s-kirjaimeen ja pieniin valkoisiin helmiin, eli nompparelleihin.


 Kaksi sokerimassalla kuorrutettua täytekakkua.


Ja yhteensä kolme lihaisaa voileipäkakkua. Koristeet matkasivat erikseen, jotta varmasti olivat freesinä h-hetkellä.

Onnea suloistakin suloisempi Sami!

tiistai 20. lokakuuta 2015

Kurpitsapikkuleivät




Boo! Halloween lähestyy! Kurpitsapikkuleivät on leivottu, mutta mitä kaikkea kivaa vielä voikaan tehdä!



sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kääretorttua Ellin tapaan


Tuiki tavallinen kääretorttu saa pienellä vaivannäöllä vähän näyttävämmän ulkoasun. Tämä vaalea kääretorttu sisälsi mansikkahilloa ja vaniljakermarahkaa. Päällä ohuelta em. rahkaa, mansikoita ja viikunoita. Viimeistely sulalla valkosuklaalla ja tummasuklaarouheella.







lauantai 17. lokakuuta 2015

Omena-mantelipiirakka


Ihanan kanelinen, sopivan mantelinen ja täyteläisen omenainen! Yksi syksyn ehdottomista herkuista on omenaleivonnaiset.

Tämä omenapiirakka on tehty kanelilla maustettuun ja manteliseen murotaikinapohjaan. Välissä omenahilloketta ja taikinakannen päällä vielä mantelilastuja.



Herkullista Syksyä!



torstai 15. lokakuuta 2015

Naked Red velvet


Tuttavani muistutteli minua tästä kakusta toivoen samalla kyseistä kakkua tuleville syntymäpäivilleen. Olen joskus todella kauan aikaa sitten tehnyt muistini mukaan kyseisen kakun, mutta mitään todisteita tai todellisia muistikuvia ei siitä ole jäänyt.



 Kakku on periamerikkainen herkku, joka on edelleen yksi suosituimpia kakkuja Amerikassa. Tämän kakun omaleimaisuus syntyy ehdottomasti kakkupohjan väristä. Räiskyvän punainen kakkupohja, jonka välissä tuorejuusto-voikreemiä vaniljalla maustettuna.

Usein kakku kuorrutetaan em. kreemillä myös kauttaaltaan ulkoapäin. Päätin kuitenkin tämän kakun jättää naked cake tyyppisesti ilman kokonaista kuorrutusta.


Koristeena viikuna, suomalaisia mansikoita, suklaarouhetta sekä paistettua kakkupohjaa murusteltuna.

Syyslomaterveisin!
Elli

lauantai 10. lokakuuta 2015

Mustikka-juustokakkumuffinit


Syksyn taittuessa jo talven lämpötiloihin, on niin mukava ottaa leivontaan mukaan jotain eksoottisempaa ja lämpimästä muistuttavaa. Tällä kertaa valitsin karambolan!



Ostin kaupasta yhden karambolan ja sen jälkeen päätin mitä leipoisin. Päädyin mustikka-juustokakkumuffineihin, jotka kuorrutin kinuski-suklaakermalla ja koristelin tällä tutulla eksoottisella hedelmällä.



perjantai 9. lokakuuta 2015

Oh my Pony

Synttärisankarittarelle kakkua!



Kakku on täysin maidoton ja soijaton. Kakkupohja vaalea, kostutukset punaherukkamehulla, välissä vadelmamoussea (kaurakermaan) ja vadelmahilloa. Päällä sokerimassan alla kookoskreemiä ja koristeet marsipaania ja sokerimassaa.


Onnea Hilla!

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Vähän parempi bostonkakku


Rakastan pullataikinaa ja sen muokkaamista uusiksi leivonnaisiksi. Tämä vanha ja klassinen bostonkakku sai vähän krumeluuria pintaan ja sisällekin. Levitin kaulitulle pullataikinalle voita, voissa paistettuja omenakuutioita (fariinisokerissa), sitruunaista tuorejuustoa ja omatekemää omenahilloa. Paistamisen aikana lisäsin puolikypsän pullakakun päälle vielä toskakuorrutuksen.


Jäähtyneen bostonin koristelin kinuskilla, suklaalla ja vaniljajäätelöpalloilla. Niin ja toki nyt vähän kultaakin älysin laittaa. Ei ihan perusboston, mutta silti aika herkku!



Tämä kakku syötiin kera ystävien ja aivan pikkiriikkisten vauvojen! Kiitos vieraat mukavasta iltapäivästä!