Sivut

tiistai 29. syyskuuta 2015

Vanilja-suklaahippumuffinit




Perinteiset vaniljamuffinit tummasuklaahipuilla. Tällä kertaa synttärijuhlatarjottavana. Muffineiden päällä tuorejuustokermavaahtoa, Doriskeksi, kinuskia ja suklaarouhetta.


sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Saku, Kerttu, Masse ja pari muuta


Tämän kakun tilaaja järjesti tänään kahdelle rakkaalle pojalleen yhteissynttärit. Näiden synttäreiden teema ja värimaailma sai inspiraatiota näistä suloisista eläinhahmoista ja niiden väreistä. Kyseisiä kertakäyttöastioita löydät Ikeasta.


Tilaaja oli myös tykästynyt aiemmin tekemääni Viidakkokakkuun. Nämä hahmot sopivatkin loistavasti tähän suomalaisempaan versioon metsän eläimistä.


Kakussa on vaalea kakkupohja ja sisältä löytyy omenainen mousse sekä kinuskimousse. Lisäksi omista omenoista tehtyä hilloa. Päällä on voi kreemiä ja runsaasti sokerimassakoristeita.


Lämpimät onnittelut suloisille veljeksille!



lauantai 26. syyskuuta 2015

Mikki Hiiri ja 44 croissanttia


Tänään juhlii hyvän ystäväni poika 4-vuotissynttäreitään. Oli ilo tehdä hänelle kakku, jonka teemakin oli helppo arvata. Onhan poika kovin ihastunut Mikki Hiireen.


Kakun täytteistä toinen on puolukkainen, johon sankarin äiti toimitti tuoreet puolukat. Ja toinen täyte kinuskinen. Toivottiin vähemmän makeita täytteitä.Kakun pinta kreemiä ja koristeet sokerimassaa.


Lisäksi tein toivomuksesta vähän pienempi croissantteja juhlaväelle syötäväksi.


Tuhannesti Onnea päiväkodin parhaalle kaverille, Vilholle!

torstai 24. syyskuuta 2015

Iltakahvilla

Tänään sain vieraakseni toistakymmentä ystävää. Työkavereita pääosin.
Tarjolla oli pientä iltapalaa ja vaate-esittelyä.






Tällä kertaa aika ei kertakaikkiaan riittänyt croissanttien leivontaa, joten turvauduin valmiisiin, jotka täytin mahdollisimman runsaiksi. Omenapiirakkaa kera jäätelön sekä vadelma-juustokakkua sitten makeaksi jälkiruoaksi.

Kiitos vieraat! Olipa mukava ilta!

maanantai 21. syyskuuta 2015

Prätkämiehen kakku



Prätkämiehelle marjainen kakku suklaapohjalla. Päällä sokerimassaa ja sokerimassakoristeet.


Kakun tilaaja halusi koristeeksi sankarin oman moottoripyörän. Yllättävän haastava olikin tuo moottoripyörä muotoilultaan.
 


 Onnea täysistä kympeistä sankarille! 

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Jalkapallofanin kakku

Tänään synttäreitään juhlii mm. Lukas! Hänen toiveensa kakun suhteen oli jalkapallo muodossa tai toisessa.

 Valmistin tämän kaksikerroksisen kakun suklaisista pohjista muotoilemalla toisen perinteisesti kakkurenkaaseen ja toisen syvään kulhoon. Täytteeksi laitoin suklaa-mansikkamoussea sekä ohuelti omatekemää mansikkahilloa.


Alimman kakun sisältä löytyy kolme kakkutikkua, jotka pitävät päällimmäisen kakun paikoillaan ja ryhdikkäänä.



Onnea Lukas!

lauantai 19. syyskuuta 2015

Huurteinen kakku


Kahdeksanvuotiaan sankarin kakku. Toiveena Frozenin Olof kakkuun onnea toivottamaan.


Kakun sisältä löytyy marjaisa täyte kera suklaahippujen. Lisäksi vadelmahilloa ja pohja suklainen. Päällinen voikreemiä.



Onnea suloinen Sofie!

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Syksyinen synttärikakku sisaruksille


Tämä suuri kakku suuntasi tuplasynttäreille, joilla juhlittiin 2 vuotiasta sekä 15 vuotiasta neitoa. Kakun tilaaja toivoi kakkuun kreemi pintaa, pihlajanmarjoja ja paria lintua.



Kakun sisällä on päärynä-kinuski-toffeetäyte ja kakku on kokonaisuudessaan gluteeniton.


Onnea Sankarittaret!

lauantai 12. syyskuuta 2015

Poikasen ristiäiskakut


Sinistä ja marjaisaa. Siinä tuoreen äidin toiveet pienokaisen ristiäiskakkuihin.



Kakut ovat suurehkot, noin 25-30 hengen kakut. Pohja vaaleaa ja välissä metsämarja-valkosuklaamoussea sekä vadelma-kuningatarhilloa.

Päällinen sokerimassaa, samoin kukat.



Onnea juhlapäiväänne Benjamin ja vanhemmat!

perjantai 11. syyskuuta 2015

Kuningattaren kakku suklaahunnulla


Luottokakkutilaajani pyysi syntymäpäiväkakkua äidilleen. Kakusta toivottiin kreemipäällysteistä, jossa saisi olla suklaakuorrutusta. Koristeluihin sain vapaat kädet.


Kakun sisältä löytyy kuningatarmoussea valkosuklaalla. Koristeena tällä kertaa viikuna, puolikas passion hedelemä, karhunvatukoita, kuivattua mustaherukkaa ja limeä.




Onnea Sankarittarelle!

maanantai 7. syyskuuta 2015

Hiekkalaatikon kingin 1 vuotiskakku


Ystäväni kuopus täytti vuoden. Hänen juhlilleen sain ilokseni tehdä kermaisen kakun, jonka koristeeksi toivottiin jotain hiekkaleluihin viittaavaa. Onhan poitsun lempipuuhaa hiekkalaatikkoleikit.


Kakku on suklaapohjainen, täytteenä marjaisaa valkosuklaamoussea sekä kuningatarhilloa. Päällä kerma-tuorejuustovaahtoa sekä sokerimassakoristeet.


Tuhannesti onnea ihana Pyry!

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Junarata ja ambulanssi


Kuusivuotiaiden kaverusten toiveet olivat selkeät juna ja junarata sekä ambulanssi, joka ajaisi niiden yli.

Eihän siinä sitten kun leipomaan!

Kakun sisältä löytyy marjaisa täyte. Kakkupohjat ovat tehty tällä kertaa niin, että paahdoin voita taikinan joukkoon, jolloin kakkupohjiin tuli ihana paahteinen ja pähkinäinen maku.



Kakun päällinen on sokerimassaa, jonka viimeistelin kynäruiskulla. Myös kaareva tie junaradan päällä on kakkua kokonaan.

Onnea Eelis ja Topi!

lauantai 5. syyskuuta 2015

Laulajattaren naked cake


Ystäväni täytti eilen 40 vuotta. Sain vapaat kädet kakun suhteen, ja ensimmäiseksi mieleeni tuli tämä jo kovin tutuksi tullut trendi, naked cake.


Tämä kakku on gluteeniton. Pohjassa on gluteenittomia jauhoja ja täytteenä vadelmamoussea sekä kinuskista vaniljamoussea.

Kakun päälle leivoin macaronleivoksia sekä ripottelin ruusuja ja freesioita.

Onnea S!



ps. ja vielä kerran anteeksi toimituksen suhteen!

torstai 3. syyskuuta 2015

Kinuski-kermakakut


Työkaverini pyysi minua toimittamaan hänen puolestaan kakut työmaalle. Hänen toiveena oli perinteiset kinuski-kermakakut.


Täytteenä tuorejuusto-kinuskitäyte sekä vadelmahilloketta. Kakkupohjat olivat vaaaleat. Kerman sekaan vatkasin italialaista marenkia sekä rahkaa. Kermasta tuli todella kevyttä, eli ilmavaa, mutta hieman hankalaa purstotettavaa. Kakkujen koristeiksi hain kukkakaupasta ruusut ja freesiat.

Hyvää jatkoa H.!