Sivut

torstai 30. huhtikuuta 2015

Lasten vappujuhlien kakku


Vietimme maanantaina usean lapsen ja aikuisen kesken vappujuhlia. Perinteisen naamiaismeiningin lisäksi pidimme nyyttärit.




 Minä vein mukanani juhliin yksinkertaisen kakun, jonka täytteenä oli päärynä-krokanttitäytettä. Tein kahdesta kääretorttulevystä (joiden päällä täyte levitettynä) suikaleita, mitkä rullasin rullalle. Päälle laitoin voikreemiä ja paljon nompparelleja. Korvat ja rusetti oli tehty paria päivää aiemmin sokerimassasta.


Olipas mukavat hulinat!

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Limetäytteiset tuulihatut





 Vanilja-limerahkalla täytettyjä tuulihattuja. Sokerivesi- ja tummasuklaakuorrutteilla. Juomasuosituksena sima! 


maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ristiäiskakut neitokaiselle


Sain suuren kunnian leipoa ystäväni kuopuksen ristiäisjuhliin kakut. Toiveena oli pitsiä ja vaaleanpunaista sekä kukkasia.


Tällä kertaa päädyin seppeleenomaiseen ratkaisuun. Kukat teinkin viikkoa aiemmin, jolloin kakkujen koristelu kävi helposti ja kaikki oli valmiiksi mietittynä.


Näiden kakkujen täytteenä oli kuningatarmoussea mansikkasuklaalla höystettynä. Lisäksi kakkulevyille levitin mansikka-vadelmahilloa.

Onnea vielä Neitokainen kauniista nimestä!

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pikku prinsessan kakku


Sain ihastuttavan pyynnön tehdä kakun yksivuotiaalle hurmaavalle tytölle. Tätä kakkua syötiin tänään.


Toiveet kakkuun olivat: vaaleanpunaista, kukkia, rusettia, pitsiä tms. tyttömäistä ja paljon! Olipa ihana päästä taas näpräämään kukkasia ja näkemään kaikki vaaleanpunaisena.

Kakusta tuli kyllä varsinainen yhdistelmä!


Kakun sisältä löytyy kuningatarmoussea ekstra suklaalla. Mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, valkosuklaata, limeä ja vielä mansikkasuklaata muruina. Moussen alla omatekemää mansikka- ja vadelmahilloa.


Kakun alareunaa koristaa silkkinauha.

Onnea vielä suloinen Juliana!

torstai 23. huhtikuuta 2015

Omena-vaniljapiirakka

Tänään kahviteltiin ystävän luona lasten ollessa kerhossa. Ystäväni oli tehnyt taivaallista focacciaa ja vaniljajäätelöä. Minä vein mukanani omenapiirakkaa, jonka kanssa jäätelö sopi täydellisesti.



 Tässä omenapiirakassa on pohjataikinan päällä vaniljakreemiä, voissa kuullotettuja omenakuutioita ja päällimmäisenä mantellilastuja. Kreemin ansiosta piirakka pysyy mukavan mehevänä.

Kiitos taas ystävät hyvät mukavasta hengähdyshetkestä!

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Vappumunkkeja!


Munkkien paistohommia oli tänään vuorossa! Ehkä parasta vapun ajassa ovat juuri paistetut munkit!





Tein rinkelimunkkeja, joista osa sai päällensä perinteisen sokeroinnin ja loput valkosuklaa- ja tummasuklaakuorrutteet. Valkusuklaakuorrute on helppo värjätä elintarvikeväreillä ihan millaiseksi vaan.

Riemukasta vapun odotusta!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Amerikkalaiset suklaakeksit

Nämä keksit leivoin yhdessä lasteni kanssa. Hetken mielijohteesta ja tiedosta, että ystävä piipahtaa tuotapikaa kylään. Eli perinteisiä suuria suklaahippukeksejä, joita en koristellut tällä kertaa millään tavalla. 




Näitä nautittiin ulkoilun jälkeen takapihalla kera omenamehun ja ystävien.

torstai 16. huhtikuuta 2015

Kinuskiunelma



Minulta on pyydetty vaihekuvia kakun teossa. Nyt muistin muutaman napata leivonnan tiimellyksessä.



Eilen aloitin kakun teon paistamalla neljä kakkupohjaa. Tein 5 munan kakkupohjan, jonka jaoin neljään pieneen kakkuvuokaan. Teen aina nämä vaaleat kakkupohjat samalla ohjeella, eli 2,5dl munia (5kpl yleensä), 1,5dl sokeria, 2,5 dl jauhoja (puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja) ja 2tl leivinjauhetta.

Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä korkean ja kapean kakun, joten halkaisin jäähtyneet pohjat kahteen osaan ja laitoin kaksi kakkua päällekkäin. Väliin laitoin sitruunaista moussea sekä äitini tekemään omenahilloa. Kostutukseksi laitoin maitoa.

Yön jälkeen levitin kakun pinnalle sitruunaista tuorejuusto-voikreemiä. Keitin kinuskia ja paahdoin mantelilastuja. Vielä muutama mansikka kakun päälle ja kaikki oli kuvausta vaille valmista!



Loput kaksi kakkupohjaa saivat täysin erilaisen ulkoasun, mutta siitä lisää myöhemmin!






maanantai 13. huhtikuuta 2015

Macaron leivokset suklaatäytteellä

Elämäni toiset macaron leivokset. Vielä jää paljon petrattavaa, mutta ehkä nämä nyt kehtaa esitellä. 






 Välissä tummasuklaamoussea ja päällä kullanväristä pikeeriä pirskoteltuna. 

Näiden teko pitää vielä kovasti harjoitella, mutta melkoisen koukuttavaa on!


sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Mustikkapullaa sitruunaisella tvistillä


Olen ollut jo tovin velkaa pullaa ystävälleni. Eilen illalla tein vihdoin pullataikinan jääkaappiin odottelemaan aamun leivontaa.




Tein kristallipullataikinan, josta tein muutaman kristallipullan ja mustikka-sitruunatuorejuustopullia sekä -pitkon. Pitkon tein niin, että kaulitsin taikinan suorakaiteeksi, levitin sitruunatuorejuustoa, voita ja mustikoita pinnalle, rullasin (kuten korvapuustit), leikkasi pituussuunnasta halki, kiersin molemmat puolikkaaat kierteelle ja vielä yhdistin kierteet yhdeksi kierteeksi. Hyvän kohotuksen jälkeen voitelin kananmunalla ja ripottelin raesokeria päälle. Uunista tulon jälkeen vielä vähän valkosuklaata.





Nyt on velat maksettu ja omissakin suupielissä sokeria. 


perjantai 10. huhtikuuta 2015

Unelmatorttua naapurin rouville




Unelmakääretorttua ystävilleni, jotka piipahtivat naapurista päiväkahville vauvat kainaloissaan.


Unelmakääretortun sisältä löytyi mansikka-, vadelma- ja mustikkahilloa ja vaniljaista kermarahkaa. Kääretortun tein eilen jääkaappiin maustumaan. Päälle tein ennen tarjoilua suklaista kermaa, jossa oli vähän tuorejuustoa seassa. 



 Koristeina tällä kertaa mansikoita, mintun lehtiä ja eilen tekemiäni macaron leivoksia. Leivoksista lisää myöhemmin.

Onni on ystävät aivan naapurissa ja ne hiljaiset iltapäivän hetket.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Tiikerikakkua seepran raidoilla

Taannoisilla syntymäpäiväjuhlilla oli tarjolla kahvin kanssa perinteistä tiikerikakkua. Tein kuitenkin kakkuun ns. seepran raidat, eli tummaa ja vaalea taikinaa valutetaan kakkuvuokaan vuoronperään noin 1/2 dl kerrallaan. Näin syntyy "tikkataulumainen" kuvio taikinavaiheessa.




 Aurinkoista huhtikuuta!