Sivut

perjantai 31. elokuuta 2012

Lintubongarin kakut

Tällä kertaa minulta pyydettiin lintubongauksen harrastajille sopivia kakkuja. Esimerkiksi kiikarit olisi kivat! Juuri niin, kiikarit ja sitten se tipu toiseen kakkuun!



Kakkujen välistä löytyy uudenlainen ja omasta mielestäni loistava täyte, kuningatartäyte höystettynä valkosuklaalla. Mustikoita, vadelmia, kuningatarrahkaa ja kermavaahtoa muunmuassa.

Kakkujen pohjat ovat vaaleat ja päällinen sekä koristeet karkkimassaa. Sivut ja päällispursotukset kerma-rahkaseosta. Kakut ovat suurehkoja, riittävät ainakin 18 syöjälle.

Iloisia eläkepäiviä M & E!

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Paloautokakku

Sain kunnian tehdä Eelikselle jo toistamiseen syntymäpäiväkakun. Tällä kertaan herra itse ilmoitti toiveensa, jotka olivatkin lyhyet ja ytimekkäät; PALOAUTO. Tässä sitten Eeliksen paloauto!


   
Kakkua varten tein kaksi 4 munan vetopohjaa, jotka melkein menikin kakkuun paloiteltuna. Täytteenä tällä kertaa kahden suklaan, mangon ja päärynän sekoitus. Lisäksi lemon curdia ja kostutus hedelmämehulla. Kakun kaikki koristeet ja päällystäät ovat karkkimassaa.

Lämpimät onnittelut kolme vuotiaalle Sankarille!

lauantai 25. elokuuta 2012

Baby shower -kakku

Lievän kakkuähkyn jälkeen taasen on mukava palailla tämän suosikkiharrastuksen pariin!

Tänään lauantaina juhlitaan Anninan tulevaa vauvaa. Anninan ystävä tilasi kakun yllätykseksi ja esitti toiveina ettei olisi kovin makea, ei suklaata eikä kovin rohkea. Väriksi toivottiin vihreää ja valkoista.

Kakku pitää sisällään vaalean kakkupohjan, päärynä-mango-limemoussea ja vaniljamoussea. Päälliset karkkimassaa ja rusetissa hieman sokerimassaa. Pihlajanmarjat viestittävät vauvan syntyvän vielä syksyn aikana. Oikeasta kyljestä löytyy teksti Annina ja vatsan päällä on pienen jalkapohjan kohouma, joka ei kuvassa valitettavasti juurikaan näy.

Tämä oli ensimmäinen tekemäni "vartalo"-kakku. Olikin hilpeän hauskaa puuhaa, ja toivonkin, että pääsen tekemään näitä vartalon osia vielä uudemman kerrankin.


P.S. Viime viikonloppuna tein kaksi kinuskikakkua, toinen meni 35 -vuotisjuhlille Maskuun ja toinen 1/2 -vuotiskakku jäi kotiin herkuteltavaksi. Jotenkin jäi taas kovassa tohinassa kuvat ottamatta kakuista, mutta eipä niiden ulkoasussa mitään uutta tai erilaista ollutkaan. Nuoremmasta sankarista kakun kanssa tallentui yksi kuva.


keskiviikko 1. elokuuta 2012

Minttu-suklaamuffinit elokuun kunniaksi



Suklaan ystävän taattua herkkua! Näissä muffineissa on tummaa suklaata, minttukrokanttisuklaata ja vielä suklaakerman päällä pätkistä. Aika herkkuja ja niin helppoja tehdä!