Sivut

lauantai 26. marraskuuta 2011

Pullalauantai

Tänään pääsin testaamaan uutta luomu erikoisvehnäjauhoa (Raisio).
Päätin testata jauhoja mihinkäs muuhun kuin perinteiseen suomalaiseen pullaan! Tässä vähän maistiaisia!







Kanelisia korvapuusteja...





vaniljakierteitä kera vadelmahillon ja vaniljakreemin...



ja Bostonkakkua.


Ja voin suositella kyseisiä jauhoja, taikina kohosi loistavasti ja lopputulos oli halutunlainen, eikä makukaan hassumpi ollut...

lauantai 12. marraskuuta 2011

Suklaata, suklaata!

8 levyä erilaisia suklaita, voita, kananmunia, kermaa, sokeria ja jauhoja! Eli pari suklaakakkuahan niistä syntyy!


Ensimmäinen suklaakakku meni synttärisankarille, joka täyttää tasavuosia (60) ihan piakkoin. Toiveena kakun suhteen oli vain suklaa. 

Kakun sisältä löytyvät piparminttu-valkosuklaatäyte ja toisesta välistä maitosuklaamousse kera vadelma-granaattiomenahillon. Tällä kertaa kostutuksessa käytin vaniljakahvia.






Pikkulinnut lauloivat sankarin harrastavan mm. käsitöitä ja että sankarin olisi tarkoitus lähteä Meksikoon matkalle. Nämä pienet lisätiedot näkyvät nyt kakun päällä melko vaatimattomassa koristeessa.




Toinen kakku onkin sitten 12-vuotiskakku neidolle, jonka toiveita salakuunneltiin parin mutkan kautta. Eli kyseessä myös suklaakakku samoilla täytteillä kuin edellinen. Lisäksi kakun alareunassa on valkosuklaamurua.






Päällä sokerimassasta pääosin tehty koriste, jonka esikuva löytyy Emily the strange -kirjoista. Helpotukseksi sankari tunnisti heti ensisilmäyksellä kyseisen hahmon ja oli mitä ilmeisimmin siitä varsin ilahtunut.

Lämpimät Onnittelut molemmille Sankareille!






P.S. Tulipa aiemmin tehtyä pari muuta suklaakakkua kiitokseksi koiran ulkoiluttajille. Tässä vielä kuvat niistäkin. Mitään muistikuvia täytteistä ym. ei ole. 

perjantai 4. marraskuuta 2011

Sisarusten synttärikakut


Tämän viikon kakkuprojektina oli kaksi syntymäpäiväkakkua samaan perheeseen. Syntympäpäiviään viettävät perheen lapset, joiden harrastukset/mielitietyt tottakai haluttiin kakun päälle.

Ensimmäinen kakku vihreällä karkkipäällysteellä pitää sisällään vaniljakreemiä, vadelmahilloa ja marjamoussea. Kakkupohjana on perusvaalea.






Kakun koriste oli haastavimmasta päästä mitä olen tehnyt. Ei oikein kehtaa edes kertoa mitä se todellisuudessa esittää. Haastavaa oli saada näköisversiota aikaan Hevisaurus Komppi Mompista. Toivottavasti sankari edes tunnistaa...

Kakun päällyksen alareunaan kokeilin ekstemporee uudenlaista leikkausta, eli jätin reunan osittain vähän pidemmäksi ja tein siitä aaltoilevan, vähän kuin liskon harja.


Toinen kakku sen sijaan oli aiheeltaan telinevoimistelu. Kyllä vaan, kakussa tuli näkyä sankarin harrastus, telinevoimistelu.

Lopulta päädyin melkoisen yksinkertaiseen ratkaisuun, joka jäikin vähän kaivelemaan. Jotain kivaa olisi sitten kuitenkin voinut vielä lisätä tai muuttaa...

Kakun täytteet olivat sankarin toivomat, eli suklaata, suklaata ja suklaata!

Suklaapohjan välistä löytyvät niin pätkis-valkosuklaamousse kuin tummasuklaamousse ja pieni raita lemon curd hilloa.

Kaikki koristeet on tehty sokerimassa-karkkimassasekoitteesta.

Oiken paljon Onnea Lietoon molemmille Sankareille!

tiistai 1. marraskuuta 2011

Ruusunlehtiä Fridalle


30.10. sai pieni tyttö nimekseen Frida. Hänelle sain kunnian tehdä ristiäiskakun.



Toiveet kakun suhteen olivat lähinnä vain värimaailmaan liittyviä. Toivottiin vaaleaa ja vaaleanpunaista. Kakun sisältä löytyivät peruskakkupohjan välistä marjaisamousse (mustikka-mansikka) ja toisesta välistä vanilja-valkosuklaamousse.
Sokeri-karkkimassakoristeena kakun päällä on ruusu, jonka keskellä uinuu pieni tyttö. Tämän kaltainen ruusu oli minulle ensimmäinen laatuaan, joten vielä jäi vähän hampaankoloon ja petrattavaa mahdollista seuraavaa kertaa varten. Kakun "marmorimainen" pinta on tehty valkoisesta ja vaaleanpunaisesta karkkimassasta sekoittaen.

Lämpimät onnittelut koko perheelle pienestä prinsessasta!